כיור מטבח נירוסטה – האם זה כדאי?

כיור מטבח נירוסטה – האם זה כדאי?

כמו בכל שאר חלקי הבית והמטבח בפרט, גם בבחירת כיור יש שאלות שנדרש לחשוב עליהן לפני שבוחרים את המוצר הסופי. קיימים סוגים רבים של כיורים למטבח; כיורי נירוסטה וקרמיקה, כיור עם מסננת ובלי, כיור אחד גדול או מפוצל לשני חלקים – כל אלו הם תבחינים של כיורים שונים, וגם בכל אחד מהם יש היצע רחב ביותר.

במאמר זה, נדון בעיקר בכיור העשוי מנירוסטה; מה הם היתרונות והחסרונות שלו, למה הוא יכול לשמש בצורה טובה, ואיך בוחרים כיור למטבח.

יתרונות בבחירת כיור נירוסטה

ראשית, נירוסטה היא מתכת מסוג פלדת על חלד, מה שאומר שאין חשש שהיא תחליד כתוצאה ממגע עם מים ואוויר. בבחירת כיור מטבח נירוסטה, תוכלו להיות בטוחים שהוא יחזיק מעמד שנים רבות ולא צפויות בו הפתעות גדולות.

יתרון נוסף בנירוסטה הוא, שהיא עמידה בפני הפרשי חום וקור, ולא נפגעת מהפרשים אלו כלל. אשר על כן, לא צריך לחשוש כלל כאשר מערים לתוך הכיור מים רותחים ומיד לאחר מכן מוציאים מהברז מים קרים.

כמו כן, הנירוסטה עמידה בפני רוב גדול של חומרי הניקוי, מה שהופך את ניקוי כיור נירוסטה לפשוט ומהיר. את רוב הכתמים והלכלוכים שיהיו על הכיור, אפשר להסיר בנקל על ידי שימוש במטלית לחה או במעט מים, אך גם אם הופיעו כתמים מסובכים ועקשנים יותר – פשוט בוחרים בחומר ניקוי חזק, והוא יילחם בכתמים בגבורה.

חסרונות

מעבר לשלושת היתרונות המשמעותיים הללו, לא ניתן להתעלם לגמרי מהחסרונות של כיורי נירוסטה. כמעט כל כתם או הצטברות של מים על גבי השיש, תיראה די בקלות על הנירוסטה, ובייחוד כאשר המים בעלי גוון מעט לבן, כתוצאה מריכוז גדול של אבנית. כמו כן, המתכת יכולה בטעות להישרט, והשריטה תפגום במראה הכיור.

חסרון נוסף, הוא הרעש שכיור זה עלול לגרום. כלים המפונים אל כיור העשוי מחומר אחר כגון קרמיקה, לא יגרמו לרעש כה גדול. כיור נירוסטה לעומת זאת, שמפונים אליו כלי מתכת נוספים כגון סכינים, מזלגות וכפות – יכול ליצור רעש לא מבוטל בכלל. התנגשות חזקה של מתכת עם מתכת אחרת, עלולה להבהיל מעט את מי שלא התכונן ולא ציפה לרעש הזה.

איך בוחרים?

אז מה עושים? איך בוחרים כיור למטבח כשיש כל כך הרבה אופציות?

כפי שפתחנו, בחירת כיור היא לא עניין מובן מאליו, ויש להקדיש מחשבה ותשומת לב לפני שבוחרים איזה כיור להתקין במטבח שלנו. לכיור נירוסטה יש מספר יתרונות בלתי מבוטלים כלל, אך גם חסרונות שקשה להתעלם מהם. לצורך בחירה מושכלת, מומלץ להכניס את כל הגורמים לסל השיקולים, ולהוסיף לסל זה גם את הצרכים הצפויים ואופני השימוש בו. בכל אופן, תהיה הבחירה אשר תהיה, העיקר שתהיו זהירים, ותשמרו על עצמכם, על הכיור ועל המטבח.

פורסם על ידי