צ’ורוס מתוק – מתכון מאת אביהו שהרבני

צ’ורוס מתוק – מתכון מאת אביהו שהרבני

מרכיבים

  • 240 מ"ל מים
  • 100 גרם חמאה
  • ֿ4 כפות סוכר לבן
  • קורט מלח
  • 150 גרם קמח לבן
  • 4 ביצים גדולות

אופן הכנה

  • בסיר מביאים לרתיחה מלאה מים, חמאה, סוכר ומלח.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם של בצק חלק.
  • ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמשך של דקה עד שהבצק מתגבש לכדור חלק ונפרד מדפנות הסיר.
  • מסירים מהאש ומעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך דקה, על מנת שיתקרר מעט.
  • מוסיפים את הביצים לאט לאט תוך כדי הערבוב , עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה. לא מוסיפים עוד ביצה לפני שהראשונה נבלעת בתערובת. הבצק יתפרק לגושים, ממשיכים לעבד והבצק מתחבר מחדש לבלילה זוהרת.
  • מחממים בסיר שמן לטיגון.
  • מטגנים את הצ’ורוס
  • מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם עם צנטר משונן בקוטר 1 ס”מ ומזלפים צ’ורוס לשמן הרותח.
  • לחיתוך הזילוף משתמשים במספריים. מטגנים עד להזהבה. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
  • מגלגלים את הצ’ורוס בסוכר ומגישים מיד.

הכותב הינו תלמיד כיתה יג' במגמת הבישול בבית הספר "אורט צריפין"

פורסם על ידי