במטבח עם סיוון: והפעם ברווז צלוי חגיגי

סיוון עמר ביטון

סיוון עמר ביטון

לקראת כל סוף שבוע, הנציגה שלנו במאסטר שף סיוון עמר ביטון תציע מתכון טעים ולא מסובך להכנה, שיגרום לכם ללקק את האצבעות. והשבוע נלמד להכין ברווז צלוי חגיגי.

מאת: סיוון עמר ביטון

המצרכים: ברווז שלם, שני תפוחים, שני תפוזים + מיץ משני תפוזים, 300 גרם ג’ינג’ר, ראש שום,  4 בטטות, 8 בצלים קטנים, סויה, דבש, טימין, פלפל חריף.

את הברווז משרים לילה לפני בתערובת של תפוחים חתוכים, ג’ינג’ר מגורד, שום כתוש, תפוזים חתוכים ומיץ תפוזים.

ההכנה: יש להעביר לתבנית את הברווז עם המרינדה ולהוסיף בטטות קלופות שלמות (קטנות), 2 כפות סויה, 3 כפות דבש, בצלים קטנים קלופים שלמים או חצויים, ראש שום מפורק עם הקליפה, טימין, פלפל חריף שלם, שמן זית ועוד מיץ תפוזים ואם צריך, מלח ופלפל.

יש לכסות את התבנית בנייר כסף, להשאיר מעט חריצים ולהכניס לתנור שחומם על 180 מעלות למשך כשעתיים. לאחר מכן, להוריד את הכיסוי ולצלות עוד כרבע שעה על תכנית גריל 200° מכל צד (להפוך את הברווז) עד שמשחים ומתקרמל.

בתאבון!

הברווז של סיוון

פורסם על ידי