הפתרון הפשוט ביותר לקפה המשובח ביותר – מקינטה

הפתרון הפשוט ביותר לקפה המשובח ביותר – מקינטה

אנו הישראלים ידועים כעם של חובבי קפה מושבעים. קפה שחור בצבא, נס בבוקר לפני העבודה ובשנים האחרונות גם מכונות אספרסו שונות באינספור בתים ומשרדים – תרבות הקפה הישראלית היא תרבות של אוהבי קפה “שרופים” ומשקה זה משחק תפקיד מרכזי בחיי היומיום של רובנו. למרות שבמהלך העשורים האחרונים עבר עולם הקפה הישראלי מהפכה מסוימת עם כניסתן של מכונות האספרסו הביתיות לבתים ומשרדים רבים, אינכם חייבים להשקיע בקניית מכונת אספרסו על מנת ליהנות מהקפה המשובח והאיכותי ביותר שבנמצא. קיים פשוט, אלגנטי וזול במיוחד – מקינטה

הכלי הידני המאפשר לייצר את הקפה המשובח ביותר – מקינטה

עבור מי שאינו מכיר מקרוב את המקינטה, מדובר בכלי ידני בסיסי ופשוט לתפעול, המאפשר לייצר קפה אספרסו משובח ביותר בתוך כמה דקות בלבד, ובעבודה מינימאלית מצידנו. הרעיון הוא פשוט – המקינטה, המגיעה אלינו במקור מאיטליה (עוד מדינה בעלת תרבות קפה מפותחת ביותר), היא בעצם סוג של קנקנן קטן אותו מעמידים על האש ומחולק לשני חלקים שונים – החלק התחתון הוא מיכל קיבול למים בעוד החלק העליון כולל סוג של מסננת אותה ממלאים בקפה אספרסו טחון, כמו גם מיכל קיבול קטן נוסף, בו מצטבר הקפה המוכן. האש מחממת את המים שבחלק התחתון של הכלי, אלו עוברים כאדים דרך המסננת בה דחוסה אבקת קפה אספרסו משובחת ומהצד השני יוצא קפה מהביל ואיכותי במיוחד, המצטבר כאמור במיכל הייעודי.

כפי שניתן להבין מתיאור זה, אופן הפעולה של מקינטה הוא פשוט ובסיסי ביותר, אך מהווה תחליף מתבקש ומצוין למכונות אספרסו או לכל אמצעי אחר להכנת קפה איכותי. מאחר ומכינים את הקפה באופן “ישיר” וללא יותר מדי תהליכים מיותרים באמצע, ומכיוון שמדובר בסופו של דבר בקפה טחון איכותי ומשובח (בהתאם לסוג הקפה שרכשנו כמובן…) אשר עובר תהליך פשוט ומינימאלי בדרך להפיכתו לכוס קפה מוכנה – אין כאן יותר מדי מקום לטעויות. פשטות ההכנה ואיכות הקפה המתקבל בסיום התהליך הקצר והפשוט הפכו את המקינטה לאמצעי הכנת קפה בסיסי ונפוץ ביותר, במיוחד במדינות הידועות כחובבות קפה מושבעות דוגמת איטליה וישראל…

מבחר רחב של מקינטות בגדלים שונים – האמצעי הזול ביותר להכנת אספרסו

מפאת הפופולאריות הרבה של המקינטה ניתן למצוא מכשיר זה במגוון גדלים ודגמים שונים בארץ, החל ממקינטה אישית המאפשרת להכין כוס אספרסו בודדה או שתיים ועד למקינטות גדולות יחסית המאפשרות להכין אספרסו גם לקבוצה של אנשים, בבת אחת. כך אתם יכולים לבחור בדיוק את גודל הכלי המתאים עבורכם ועבור הצרכים היומיומיים שלכם בכל הנוגע לקפה.

בנוסף, חשוב להבין כי מדובר באמצעי הזול והמשתלם ביותר להכנת אספרסו – ניתן למצוא כיום בארץ את מרבית סוגי המקינטות במחיר אשר לרוב אינו עולה על מאה או מאתיים שקלים. במיוחד בהשוואה למכונות אספרסו למיניהן

אשר מחירן מתחיל מכמה מאות שקלים ויכול להגיע גם לכמה אלפים טובים, מקינטה מאפשרת לנו להכין את הקפה המשובח ביותר, בתמורה למחיר הנמוך ביותר.

ללא ספק, שדרוג משמעותי לאופן בו אנו שותים קפה…

צילום: פוטוליה

פורסם על ידי