דים סם – מאת: דודאור גבאי

דים סם – מאת: דודאור גבאי

חומרים ל-30 יחידות

  • 250 גרם קמח חיטה
  • 125 מ”ל מים פושרים
  • 1/8 כוס שמן

אופן ההכנה

  1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים עם הידיים כ-10 דקות עד שנעשה חלק וצמיגי במרקמו.
  2. נותנים לבצק לנוח חצי שעה ולהתקשות.
  3. מרדדים את הבצק בבמכונת פסטה אם אין מכונה – ניתן לרדד עם מערוך,
  4. על משטח עבודה מקומח יוצקים עיגולים מהבצק באמצעות טבעת מתכת בקוטר 10 סנטימטר על מרובעי נייר אפייה.
  5. מניחים כפית מהמילוי על כל חתיכת בצק ומקפלים לשניים. מחברים את קצוות חצי העיגול דרך צורה של פרסה ועד שייוצר מעין עיגול סגור.
  6. מניחים עלי כרוב על כל שטח הסטימר ומרתיחים מים בסיר מתחתיו. ברגע שהאדים עולים שמים את הסטימר עם הדים סאם . מטרת הכרוב היא כדי שהדים סאם לא יידבקו לסטימר ..
  7. לאחר רבע שעה עד 20 דקות בסטימר הם מוכנים. אם מאדים יותר מדי וגוררים לחצי שעה הבצק מתפרק.

למילוי עוף

  • 1/2 ק”ג חזה עוף טחון
  • 1 גזר בינוני
  • 1 בצל קטן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4כפית פלפל לבן
  • כף שמן שומשום
  • ביצה
  • 1/4 כוס בצל ירוק

אופן ההכנה

  1. טוחנים את כל החומרים במתחנת בשר .
  2. מערבבים את כל החומרים, מנקזים נוזלים אם יש והמילוי מוכן.

הכותב הוא תלמיד כיתה יג’ במגנת הבישול בבית הספר “אורט צריפין“.

פורסם על ידי